Nav light issue

jfel
Rank: Premium Member
Rank: Premium Member
Posts: 5
Joined: Thu Mar 01, 2018 7:23 pm

Nav light issue

Postby jfel » Mon Mar 12, 2018 8:31 pm

I’m having an issue with my nav lights. As it stands, the starboard light works but the port does not. At the back of the dash I noticed that one of the wires from the port light had disconnected. The wiring colours are all over the shop, but I think it’s the negative wire which is supposed to be connected to some sort of ground buss?

Anyway I held the wire to the buss and turned the nav lights on, but the fuse blew.

I’m stuck...



Remove these ads.

purple5ive
Rank: Premium Member
Rank: Premium Member
Posts: 5434
Joined: Thu Dec 08, 2011 1:59 pm

Re: Nav light issue

Postby purple5ive » Mon Mar 12, 2018 8:44 pm

Take a pic mate.
Small Fish Specialist :-D :-D :-D

Yota
Rank: Cephalopod
Rank: Cephalopod
Posts: 183
Joined: Mon Oct 20, 2014 7:28 pm
Location: Crazyburn 3064

Re: Nav light issue

Postby Yota » Mon Mar 12, 2018 10:51 pm

If you are sure you've located the 2 port light cables at the helm and the neg cable blows the fuse then there's a high chance the problem is either a short in the cable or a short in the lamp fitting.
First I'd open up the lamp and check there.

User avatar
ducky
Rank: Premium Member
Rank: Premium Member
Posts: 3693
Joined: Thu Feb 28, 2013 5:17 pm

Re: Nav light issue

Postby ducky » Tue Mar 13, 2018 8:45 am

Good chance it has a short in the cable/light and the previous owner/mechanic just disconnected it but never fixed it.


Return to “Marine Electronics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests